Nyuszi-meleg

2014.12.20 09:11

 Minden egy meleg nyári napon történt. Angliában. Ahol, legyünk őszinték, ritka az ilyesmi. Ott mindig esik az eső és az év 273 napján hideg, 92 napján pedig hűvös van. Ezért volt ez a mai nap kivétel.

 Ugyanis még az esős ország szívében, Londonban is lehet egyszer-egyszer 35 °C. Ja, és ragyogó napsütés természetesen.

 A középkorú angol férfi szenvedett is a szokatlan melegtől. Még soha nem érezte ezt. Testét láz járta át. Még alig tartott a kivételes kánikula, és máris hőgutát kapott.

 Azonban úgy döntött, nem fogja a napot ágyban tölteni. Hiszen egy Gentleman nem punnyad otthon, akármilyen kánikula van odakinn. Azt csak a gyerekeknek, és a nőknek szabad ilyen időben. Neki nem…

 Habár ha csak egy kicsit pihen, akkor semmi baj nem történhet. Mr. Bunny is pihen. Vagyis, hogy az előzőhöz hasonlóan fogalmazzak: punnyad.

 Így talán nekem is lehet egy-két perc nyugtom. Hiszen már évezredek óta nem is pihentem. Mondjuk az is igaz, hogy már évezredek óta nem volt ilyen idő. Azelőtt pedig még csak gyerek volt. Nyulakkal, baglyokkal, és különböző vadállatokkal barátkozott, és még nem igazán volt kivel foglalkoznia.

 Az angol férfit idővel elnyomta az álom. Mr. Bunny pedig egy ventillátort használt saját maga felfrissítésében. Egy pillanatra úgy nézett ki a nyuszi, mint Arthur. Leszámítva azt, hogy ő zöld volt. Arthur pedig szőke. De más különbség nincs…

 Amikor a férfi magához tért, már besötétedett. Lehűlt a levegő, és újra visszaállt az élete a normális kerékvágásba. London utcáiról mindenki elment, hogy végre lefeküdjön, és megpihenjen. Mivel Anglia lakói a napot nem punnyadással töltötték, hanem otthonról intézték az ügyeiket. Arthur gyakorlatilag belebetegedett abba, hogy lakosai már nem olyanok, mint régen, amikor felfedezték Amerikát, vagy a kalózidőkben. Akkoriban erős volt. Manapság viszont erőt vett az embereken a semmittevés, és lustaság.

Mr. Bunny lustán telepedett gazdája ölébe. Arthur csak gyengéden megsimogatta, majd hagyta. hogy az állat békésen elszunnyadjon. És aznap este Arthur vigyázott Mr. Bunnyra, aki felette őrködött egész nap abban a nyuszi-meleg időben.