FIGYELEM! A leírásban olyan országok is szerepelnek, amik ma már egyáltalán nem, vagy nem ezen a néven léteznek. Elő fognak továbbá fordulni mikro államok is, melyeket nem minden ország ismer el. Olvasd figyelmesen, de ne keresd a hibákat, mert mindez csak segítség jellegű a fanficekhez. Nem tényszerűek az adatok, de én minden fanficemet ezek tudatában írtam. Köszönöm!

(Olaszországból kettő van, Észak és Dél, de Dél-Olaszorságot Romanonak hívják és így is fogom emlegetni. Az újraegyesítés óta számít egy országnak. Remélem megérted!)

A karakterek Abc sorrendben vannak országok neve szerint.

 

Hetalia:

Amerika/USA:

Amerika, avagy az USA, ha úgy jobban tetszik egy életvidám energikus karakter. Szeret versengeni , főleg Angliával, hiszen valamikor ő kolonizálta, és szereti minnél többször legyőzni azt a férfit, akit anno apjaként tisztelt és szeretett. Imádja a filmjeit, legyenek azok romantikus, western, akció, vagy horror filmek. Utóbbiaktól mondjuk nevetségesen könnyen megijed. Ő az egyetlen aki meg tudja enni Anglia főztjét. További hobbija a videójátékozás. Összességében benne öszpontosul minden, ami Amerika.  Emberi neve is van neki, mint minden más országnak. Alfred F. Jones, amit Himaruya Hidekaz azért választott, mert: A Jones Amerikában egy a legelterjedtebb vezetéknevek közül, vagy akár vehetjük úgy is hogy utalás az Indiana Jones-ra, a mi Amerikánk kedvenc filmjére. Az Alfred valószínűleg Alferd E. Neumann-tól származott, aki az amerikai Mad magazinnak a fiktív kabalája, valamint arcfigurája. Az F. rövidítést John F.Kennedytől örökölte meg a karakter.

Anglia (Az Egyesült Királyság része, és nem a tévesen annak nevezett brit szigetcsoport):

Mindenki ismeri azokat a tipikus teát kortyolgató brit úriembereket, és ezeknek az ellentettjét, az éjszaka az utcán randalírozó huligánokat. Nézzük meg mi lesz, ha ötvözzük a kettőt! Angliát kapjuk végeredménynek, aki egy kicsit megszórva a Hetalia mentalitásával, máris egy varázslényeket látó furcsa szerzetté válik. Mr. Bunny, a menta színű repülő nyúl hű társa, akiről, bár ő maga meg van győződve, hogy létezik, seki más nem látja. (Amúgy csak azért emeltem ki, hogy most nem az Egyesült Királyságról van szó, mert meg van alkotva a többi országkaraktere is, csak ők nem szerepelnek az aminében.) Anglia emberi neve Arthur Kirkland. A keresztneve, tehát az Arthur alapjául valószínűleg Sir Arthur Ignatisus Conan Doyle, a híres Sherlock Holmes sorozat írója szolgált, más vélemények szerint Arthur kiráyra utal a név. A vezetéknevéről pedig: Réges régen egy messzi messzi galaxisban.... Clarkland volt. De aztán elterjedt a Kirkland, és most mindenki boldog.

Ausztrália:

Szeret úszni, és Japánal versengeni. Van egy koalája, akivel szinte elválszthatatlanok. (bár ez szerintem nem tőle, hanem a koalájától függ) Angliával nem jön ki igazán jól, de nincs köztük különösebb konfliktus sem. Az emberei nevek, amiket Himaruya Hidekaz néla megadott a kovetkezők: Ralph, Christian, Kyle, Jett.

Ausztria:

Ausztria és a zongorája... Még azt is mondanám, hogy boldog párkapcsolatban élnek, de Ausztria körül csak úgy pezseg az élet. Ő maga mégis a világ leglassabb, ésleglustább embere is lehetne. Ha végig kell mennie, egy kb. 30 méter hosszú folyosón, a közepe táján pihenőt tart. Ilyenkor megigazítja a ruháját, és szeretett hajticsét valamint kifújja magát. Az osztrákkal egy időben együtt élt Magyarország és Olaszország is, ám ennek az időnek végeszakadt az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásával. Mostranra pedig a férfi végre minden idejét a zondorájának szenelheti. Emberi neve Roderich Edelstein. A Roderichet valószínűleg  Roderich Edmund Ladislaus Anton Julius Mojsisovics von Mojvártól egy osztrák zeneszerzőtől kapta, aki operákat írt. De utalhat az ország nevére is (Republic Österreich). Az Edelstein szó szerint azt jelenti, hogy drágakő. Másképp értelmezve az ország nemzeti virágára utal (Edelweiss = Havasi gyopár), felét pedig az osztrák/német söröskorsó (Stein) szóból kapta. Az Edel további jelentése tiszta/nemesi/ rozsdamentes, az Adel pedig pajzsot jelent, amik szintén utalhatnak az osztrák arisztokráciára.

Belgium:

Belgium, fényűzésben nevelkedett, de ez nem ártott a szamélyiségének. Kedves, csupaszív lány lett, aki kénytelen annak tudatában élni, hogy bátyja, Hollandia miatta lett olyan pézéhes. De persze a Hetáliában nem ilyesmire fektetik a hangsúlyt. Belgium jól kijön szinte mindenkivel a környezetében még a bátyja folyamatos figyelme mellett is. Barátja Spanyolországnak, Romanonak, Olaszországnak, Magyarországnak. Szereti a gofrit és a csokit, igyekszik is tartani a színvonalat belőlük. Himaruya Hidekaz Laurának, Emmának, Anrinak, és Manonnak nevezte el.

Bulgária:

Ő egy igecsak keveset, de még szereplő karakter. Jó barátja Romániának, akire rendszerin odafigyel. Emellett Japánnal is jól kijön, rendelt is tőle a mangában egy Attack on titan (Shingeki no Kyojin)-os kabátot. Hát, róla nagyjából ennyit.

Dánia:

Dánia egy gyerekes, sörimádó idióta. És most mindent szó szerint értettem. De mindezek ellenére mindeki szereti. Rengetegszer bajba sodorja a körülötte lévőket, és bár ezt nem önszántából teszi, valahogy mindig ő kerül ki a legjobban mindenből. Nagyon jól rétegelt karakter. Látszólagos felelőtlensége mellett csupaszív, és mindennél fontosabbnak tartja fogadott családját, a többi Skandináv államot, még akkor is, ha őt nem igazán kedvelik. Mivel ami a szívén, az a száján, ezért nehezen jön ki Norvégiával, de valamiért mindig megbocsájt neki a másik. Svédországgal sem ápol igazán baráti viszonyt az 1520-as stockholmi vérfürdő miatt, de amikor 1521-ben végleg felbomlasztotta Svédország a kalmári uniót, akkor "fegyverszünetet" kötöttek. Azóta nincs igazán komoly osszetűzés kettejük között. Himaruya Hidekaz nála is mint sok másik Karakternél csak felsorolta a lehetséges névváltozatokat, de én Christensen Densenként ismertem meg hajdanán, ezért ezt az igét terjeztem. Mindenesetre elárulom a többi nevet is: Keresztnevek: Andersen, Christensen, Arnesen, Simon, Abel Mikkel Magnus, Bertram. Vezetéknevek: Densen (Csak ez az egy van.)

Dél-Korea:

Szereti a saját kultúráját, és minden erejével lázad Kína ellen, aki felnevelte. A mondatai végén mindig azt mondja, hogy Da-Ze, mindezt eddig ismeretlen okokból. A ruhájának, amit visel, hosszabbított az ujja. Emberi neve: Im Yong Soo

Egyiptom:

Csendes tópusi ország. Ő Törökország, és Görögország jobbik esze, már amikor hallgatnak rá. Igazán senki mással nincs kapcsolata, de ez úgy tűnik, mintha nem is érdekelné. Olaszországgal harcolt az animében, de csak azért, mert az megkérte őt rá. Emberi neve: Gupta Muhammad Hassan

Észtország:

Kicsit beképzeltfiú. Igaz, ami igaz, van is mire beképzeltnek lennie. Pacsirtahangú, és egészen jól ért a számítógépekhez. Bár jóval gyengébb Oroszországnál, mégis mindig rászól, ha az terrorizálni kezd valakit. A neve egyébként Eduard von Bock. Kereszt, és vezetékneve egyaránt germán eredetű,ek tekinthető, de az Eduard elterjedt név még a Balti államokban, illeve Oroszországban is.

Fehéroroszország:

Fehéroroszország nem keveset hapott a Hetalia mentalitásából. Egy igaz őrültet kaptunk. Mániákusan rajong a bátyjáért, Oroszországért. Szeretné, ha az feleségül venné. Amúgy igen csinos. Azt az életfelfogást vallja magáénak, hogy amíg van mit enni nincs nagy gond. Emberi neve Natalia Arlovskaya. Vezetékneveének ikhletője Andrei Arlovski lehetett, míg keresztneve valószínűleg azért ez lett, mert elterjedt.

Finnország:

Kedves és életvidám Finnország, a mikulásként szokott felbukkanni az átlagemberek mindennapjaiban, valójában igazán anyáskodó, és gyerekes. (Igen, egyszerre anyáskodó és gyerekes.) Szereti a kakaót, a családot (pontosan ezért is csatlakozott a skandinávokhoz), a vidámságot, és a kutyáját, akit Hanatamagonak hív. Az emberi neve Tino Väinämönien. Keresztevét a Tinot, néhányan Timo-nak hívják, mert az "finnesebb", de én a Magyarországon jobban eltejedt verziót használom, azaz a Tinot. A vezetéknevét, tehát a Väinämönien-t, a Kalevala egyik szerplőjétől kapta, akinek neve ugyancsak ez. Väinämönient a magyarok Vejnemöjnenként ismerik. Táltos, varázsló, költő, énekes, aki a világ teremtésében is részt vett.

Franciaország:

Franciaországban megvan minden, ami csak kellhet egy ilyen típusú karakterhez. A romantika iránti hajlam, a franciás beszédstílus, amikor mindenknek udvarol az ember, és az ételek szeretete. Peresze ezen a ponton túl át is estünk a ló túloldalára. Franciaország ugyanis annyira él-hal a romantikáért, hohy mindennek udvarol, ami mozog. Nőknek, férfiaknak egyaránt. Mindez azonban nem baj a sorozatra nézve. Angliával való ellenséges viszonyát megfelelően humorosan elő tudja adni (olykor) máskor viszont könnyedén átvált bármilyen másik stílusra. Hol elegáns pincér, hol bánatos szerelmes, kinek meghalt rajongása tárgya, és ebből pillanatok alatt egy egyszerű kötekedő férfivé változik. Szereti a bort, szívesen hangoztatja, hogy a francia a szerelem nyelve, és egyenesen imád veszekedni Angliával, és Amerikával.  Azon kevesek közé tartozik, aki nem felejti elkanadát sem, ám nem jut túl sok ideje már törődni is vele. Az emberi neve Francias Bonnefoy. Vezetékneve "jóhiszeműséget" jelent régiesen pedig úgy rják, hogy Bonnefoi. (Nálam ezt csak itt látjátok) Keresztneve Francias, Francais, illetve akinek úgy jobban tetszik François. Ezt a nevet választották neki a rajongók, de Himaruya Hidekaz hívta Jean-nek, és Epine-nek is.

Görögország:

Görögország szeret lustálkodni, a macskákkal együtt. Vagy akár nélkülük is, de a macskákért rajong. Emellett Görögországot Törökország nevelte fel, de mindennek ellenére ki nem állhatják egymást. Folyamatosan veszekednek, de mindketten szeretik a zenét, és szeretnek táncolni. Görögországnak sok értékes leletet hagyott hátra az édesannya a valamikori Hellász, így azonban szegény nem igazán tudja tartani a tempót a körülötte lévő gyorsan fejlődő országokkal szemben. Az emberi neve egyébként Hercales Karpusi. A vezetékneve, tehát a Karpusi görögül görögdinnyét jelent. (Húú, hogy ez milyen profi mondatalkotás volt!) A keresztnevéd a híres görög félistentől kapta, Herkulestől, így néhány helyen Herkulesnek, míg máshol Hercalesnek hívják.

Hollandia:

A kép most igen sokatmondó. Hollandiának a legfontosabb a pénz, és ezt nem is rest hirdetni. Mivel anno elég szegény sorban élt, ellenben Belgiummal, kialakult nála egy már-már betegesnek mondható vágy minnél több pénz felhalmozására. Spanyolországot utálja, és mindenki mást, akinek köze lehet hozzá, de a húgát Belgiumot nagyon szereti. Vigyáz is rá rendesen. Hollnadia amúgy legtöbbször a pipájából pöfögtet valamit, és rajta van a kék-fehér csíkos sálja. Szereti a nyulakat és a szép tulipánokat. Hallal kereskedik, amit Lengyelországtól, és Litvániától szerez be. Emberi neveként Himaruyától Timet, Govertet, Albert, és a Mogenset kapta.

Hong Kong:

Csendes, szorgalmas, és kötelességtudó gyerek, akit egyaránt nevelt Kína és Anglia is, és így a jelleme a két ország furcsa keveréke lett. Szeret Izlanddal lógni, bár nagyon messze van a másiktól. Ha őszinte akarnék lenni, akkor ők ketten testesítik meg a mai kamaszokat, minden jó és rossz tulajdonságokkal együtt.

Írország:

Vidám fiú, aki büszke arra, hogy végre függetlenné válhatott Angliától, azonban annyira mégsem függetlan, hogy elköltözzön annak házából. Legalábbis egy mendemonda szerint ez van, azonban, hogy milyenis az igazi karakter, az örök rejtély marad,ugyanis sem az animében, sem a mangában nem tesznek említést róla.

Izland:

Visszafogott, csendes fiú, aki sokszor betegeskedik. Vagy az országában lévő időjárás, vagy a vulkáni működés lehet ennek az oka. Vagy visszafogottsága, vagy csendessége az oka, de nem akarja kimondani bátyja kérésére azt, hogy bátyó. Az egyik ovában azonban egy vérvizsgálatra hivatkozva viszont kijelentik, hogy ők márpedig igenis vértestvérek ellenben a többi fogadott testvérrel. Van egy lundája (lásd, a fején a madár), akit Mr Puffinnak hív. Az állat neve angolul Északi lunda/Sarki madár.Mindketten imádják a medvecukrot. Izland közeli barátja a valóságban igen távol elhelyezkedő Hong Kong, akivel mindketten együtt lázadnak családjuk ellen. Nem kapott külön nevet, de Himaruya ezeket sorolta lehetőségként: Emil Seilsson, Sigurđur, Singuđur, Eríkur, Egill.

Japán:

Kicsit későn csatlakozott a világ történelméhez Japán. Persze akkor megpróbált mindent egy nagyon rövid időszak alatt átvenni, de egy a tradícióira épült államnak nehéz otthagynia az alapjait, így a saját értelmezése szerint haladt. Japán a Kelet harcos országa volt, csodálatos történelemmel, és kultúrával. Nehéz volt megszokniuk ajapánoknak például a régi hajviseletek megváltozását (régen a férfiaknak is hosszú hajuk volt Japánban, így vonakodva váltak meg féltve őrzött tincseiktől, hogy az európai divatos rövid hajúra vájál fejszőrüket.), illetve az európai és amerikai emberek közvetlenségét. Mindez az aországban is megvan. A kora miatt már derékfájással küzködő Japán jobb szeret csendben teázgatni, vagy nézni a cseresznyefák virágzását, mint Németországgal edzeni. De ezt sem hanyagolja el, mert hatalmas kötelességtudattal rendelkezik. Ha valamit rábízol, biztos lehetsz benne, hogy a tőle telhető legjobban meg is fogja csinálni. A neve Honda Kiku. A név elrendezése azonos azzal, mint ami a magyarban van ugyanis a vezetéknév van elől, a keresztnév pedig hátul. Keresztneve, tehát a Kiku, a Krizantém virág nevéből származik, míg a Honda egy tradícionálos japán név. Emellett vezetéknevét két kanji (japán írásjel) alkotja: 本田. Előbbi a "hon" szótag az ország nevében is szerepel. Japánul Japán, az 日本, tehát Nihon.

Kanada (és Kumajirou):

Kanada Amerika testvére, akit sajnos nagyon könnyedén el szokott felejteni úgy nagyjából minden másik karakter a Hetáliában. Nagyon szereti a nyugalmat, a forrócsokit, és a hokit. Legnagyobb vágya, hogy mindenki észrevegye, és ne keverjékössze Amerikával. Annak ellenére, hogy milyen láthatatlan, és ő ezt mennyire zokon veszi, ő maga is rendszerint elfelejti plüssmackója nevét (aki szintén nem tudja megjegyezni a gazdájáét). A maci neve Kumajirou. Kanada emberi neve Matthew Williams (franciásan Mathieu). A legelterjedtebb vezetéknév Kanadában a Williams. Keresztnevére nincs konkrét magyarázat.Igen elterjedt név ez is Kanadában, általában benne van a top háromban, illetve mivel a francia, és az angol formája igencsak hasonló, és Kanadában ez a két államnyelv van, ezért ideális a karakter számára.

Kína:

A félreértések ekkerülése végett most a legelején kijelentem, hogy Kína pasi. Igen, tudom, hogy azzal a csurival a fején lánynak néz ni, de fiú! Ráadásul ő lenne a rangidős ország... Lenne, ha a többiek elismernék annak. És ez őt mindennél jobban zavarja, hiszen ő a legidősebb, nehogy már ne ő legyen a legbölcsebb is. Ennek a mentlitásának köszönhetően sokszor gyerekesnek hat a iselkedése, de valójában igenis megfontolt. Mindehova kínai negydeket szeretne építeni, és ha véletlen talál egy még lakatlan szigetet, akkor oda épít is egyet.Bár nem látszik rajta, ő azért megérzi a korát, viszont ezzel mit sem törődve képes betörni egy téglafalat akár a fejével is. A neve Wang Yao. A neve magyaros elrendezésben szerepel, tehát előbb a vezetéknév, aztán a keresztnév. A Wang is, és a Yao is elterjedt nevek Kínában. A Wany az királyt jelent, a Yao pedig azt, hogy fényesen ragyogó, így a neve összességében fényesen regyogó király, de fordítva. Mertő egy király, aki fényesen ragyog. (A sorrend nagyon fontos ezért emeltem ennyire ki.

Kuba:

Teljes szívégől utálja Amerikát, nem úgy mint testvérét Kanadát. Imádja a fagyit, és mindig trópusi hangulat lengi körül. Általában (a képen is látható) virágos 

inge van rajta, amihez rövidnadrágot és papucsot hord. Himaruya Hidekaz nem illette egyetlen névvel, helyette felsorolt néhány lehetségeset: Máximo, (Juan), Ericemdo, és Carlos Machado.

Lengyelország:

Alapvetően szégellős fiú, de zavarában sokkal több kínos dolgot művel, mint azt amúgy tenné. Legjobb barátja Livánia, akinek első találkozásukkor azt mondta, hogy "Mutatsd a kukid!". Mindezt azért, mert nem mert rendesen bemutatkoni. Jó barátja még Magyarországnak is. Van egy pónija, amit nagyon szeret. Igazából azt mondanám, hogy az ő karaktere hasonlít legjobban egy ma ismert állatfajra, a plázacicára. Sokszor láthatjuk női ruhákban, amik nőises alakján, felettébb jól néznak ki. Neve, Feliks Łukasiewicz. Keresztneve a korai huszadik században igen felkapott volt. Vezetéknevét vagy Jan Łukasiewicz- től, a lengyel filozófustól, vagy Ignacy Łukasiewicz-től,a szintén lengyel természettudóstól örökölte.

Lettország:

Aranyos fiúcska. Bár jóval idősebb nála, de eléggé hasonlít Sealandra. Retteg Oroszországtól, aki még a szovjet időkben terrorizálta, és ennek tudható be alacsonysága is. Bár nem látszódik rajta, igencsak jól bírja az alkoholt. Az emberi neve Raivis Galante. Bár keresztneve eredetileg is lett, vezetékneve olasz eredetű. Valószínűleg a híres lett operaénekesnő, Inessa Galante volt a névsablon.

Liechtenstein:

Visszafogott és csendes lány természeténél fogva. Mivel Svájc egyszer segített neki, (és amúgy mikroállam!!!!) ezért bátyjaként szereti és tiszteli azt. Annyira imádja, hogy még a saját hosszú haját is olyanra vágatta, mint amilyen Svájcé. Azt nagyon zavarta, hogy a lányt ezután többször is fiúnak nézték, ezért kapta a szalagot a hajába. Himaruya Hidekaz felsorolt ugyan pár nevet, a rajongók többsége Lizzinek hívja. De itt vannak a keresztnevek is: Erika, Tutsia, Elise, Eva, a Vogel vezetéknévvel. Az Evat később ismeretlen okokból eltávolították a listából, akárcsak az Eliset.

Litvánia:

Gyenge, de csupaszív ország. Mindenki kedveli, de igazából mindenki csak meghódítani akarja. Szorgalmas, és mindig megcsinálja a feladatait. Fél Oroszországtól, de jó barátja Lengyelország, aki ha kell megvédi az orosztól. Nagyon aggódó természetű. A neveToris Laurinaitis, ám hgy mi inspirálta Himaruyát, hogy így nevezze el a karaktert, az rejtély maradt.

Magyarország:

Kis hazánk, eléggé érdekes, és sokszínű. Bár lehet, csak azért tudok róla ennyit, mert minden magyar tud róla beszélni egy kicsit. Mindenesetre Magyarország, mint az a képen is látszódik egy csöppet erőszakos, ám mindezt csak azért teszi, mert szívből szereti Ausztriát, akivel együtt is élt egy ideig. Leginkább Poroszországgal szeret verekedni, egy nem egészen szokványos fegyver segítségét szokta a segítségére hívni. Egy serpenyőt. De emellett van más tulajdonsága is. Szereti az animéket, és jól kijön Japánnal. Kedvenc műfaja a yaoi. (Blogban van ilyen címke, de az a durván 18 +-os fiú-fiú párost jelöli.) Amúgy nála tényleg mindegy mibe kezd bele, azt fanatikus elszántsággal végig is viszi, és nem is nehéz felkelteni azérdeklősését egy-egy dolog iránt. Emberi nevet ő is kapott Himaruya Hidekaztól, mégpedig a Hédervári Erzsébetet. (keresztnevét sokszor használom Elizaveta-ként, mert ez a német alakja.) A neve utalhat Wittelsbach Erzsébet nevére, aki magyar és osztrák királynő volt. A Hédervári egy híres magyar nemesi család neve, azt onnan kapta meg.

Moldova:

Moldova egy virgonc, de barátságos kisgyerek. Romániában csak a jót látja, és ő is a példaképe. Ha nagy lesz olyanná szeretne válni, mint ő. Az az egy különbség van köztük, hogy míg Moldova csak egy ország, addig Románia vámpír is.

Németország:

Németország minden ami csak jó a németekben. Precíz, magabiztos, magas, szőke, kék szemű... Persze azt hogy ő német mindenki megérzi körülötte. Edzéseket tart, hangosan beszél, és nem tűri azt ha valami nem tökéletes. Mint mineden ország a Hetaliában, ő is csak karikatúrája sajátjának. Ráadásul egy nem is rosszul sikerült pédánya. Persze mint minden országot ezt is viccessé kellett tenni, ezért kapott egy hangos de szeretnivaló bátyát, aki tökéletesen ez ellentettje viselkedés szempontjából, de valahol mélyen ugyanaz a német. Ő lesz Poroszország. Emellett Németország igencsak szereti a női test szépségeit, így nem vet meg egy-egy jobbfajta ponóújságot sem. Szereti a sört, és katonai küldetésein könnyedén be tud épülni az ellenséges közegbe, de a kirándulásokon és a nyaralásokon nem igazán tudja elengedni magát. Emberi neve neki is van. Mégpedig Ludwig Beilschmidt. A Ludwigot valószínűleg vagy Ludwig Van Beethowen-től, vagy pedig II Ludwig bajor királytól. A vezetéknevét bátyjától kapta, így hát ha kíváncs vagy a miértre, ott nézd meg.

Norvégia:

Erős mágikus aura lengi körül ezt az országot, csendes, és azt hinné az ember teljesen normális. De ez nem teljesen igaz. Mint minden valamirevaló Hetalia karakternek, neki sincs ki mind a négy kereke. Igen erős báty-komplexusa van, ami vérszerinti testvérén, Izlandon csattan igazán nagyot. Hisz a különböző lényekben, mint például a koboldokban, tündérekben, trollokban, és sárkányokban, csak hogy néhányat említsek közülük. Önnön hite szerint varázsolni is tud. Különleges kapcsolata van Dániával, akit bármikor szívesen megfojtana, de gyengébb pillanataiban még most is a másiktól kapott rózsaszín plüssnyula nyújt vigaszt neki. Himaruya Hidekaz nem illette külön névvel ebben az esetben is csak felsorolt párat, a rajongóknak azonban nem esett nehezükre választani közülük. Lukas Bondevik a legelterjedtebb verzió, de kiírom az összeset. Keresztnév: Lukas, Bjørn, Kjetil, Knut, Sigurd. Vezetéknév: Bondevik, Thomassen.

Olaszország:

Ha mindig amiatt nyafogsz, hogy a főszereplő mennyire döntésképtelen egy könyvben/filmben/sorozatban, akkor ezt figyeld! Itt Ő a főszereplő. A sorozat róla kapta a nevét, illetve egy japán szóból. Hatare + Italia = Hetalia. Hatare jelentése pedig haszontalan. Olaszország tartva magát a sorozat címéhez végig hozza azt a karaktert, amit egy ilyen olasz főszerplőtől elvárhatunk. Imádja a macskákat, a tésztát, a szép lányokat, és a hobbia s szieszta. Ennek ellenére valahogy mégis sikerül valahogy maga körül tartania az embereket. Barátja gyakorlatilag az egész világ, legyen sz ellenség vagy szövetséges (főleg a  világháborúk idején játszódik a sorozat). Erősen függ Németországtól, akit a lejobb barátjának tart. Emberi neve Feliciano Vargas. Kereszteve nem túl gyakori keresztnév, inkább vezetéknévkét használják. A felice (=boldogság) szóból képezzük, és valószínűleg Felice Feliciano olasz kalligráfus adta az ötletet a névkez. A Vargas pedig eredetileg nem is olasz, hanem spanyol eredetű vezetéknév, de valószínűleg Alberto Vargas festőművész inspirálta a nevet.

Oroszország:

Oroszország félelmetes... Az ellenségeire nézve. De akit barátjának tart, azzal kedves (az ő értelmezése szerint). Amúgy mindenkit a barátjának tart. (Kivéve talán Amerikát. Még mindig mérges rá a hidegháború óta.) Sanyarú gyerekkora volt. A tatár sanyargatta amíg kicsi volt, így nem valami jó szociális kapcsolaok terén. Sálját, ami mindig a nyakában van, nővérétől Ukrajnától kapta. Másik testvérétől Fehéroroszországtól ő maga is fél. Emberi neve Ivan Braginsky. Keresztnevét valószínűleg onnan kapta, hogy hat orosz cárt hívtak Ivannak, ebből kettő a Romanov ház tagja volt. Vezetéknevét sokszor lehet úgy látni leírva, hogy "Braginski", de ez helytelen, ugyanis a "-ski" végződés eredetileg lengyel eredetű.

Poroszország:

Ő is egy a sok furcsaság közül amit a Hetalia tartogat nekünk. Szeret harcolni, és szívből megveti Ausztriát, amiért ő inkább házasságokkal oldotta meg a fennmaradás kérdését. Mivel tudjuk, hogy ma már nem létezik Poroszország (legalábbis ebben a formában nem), ezért röviden összefoglelom mi is történt vele. A nagy háború után megszűnt. Bizony. Sajnos lekerült a térképről, azonban így is sikerült beleírnia magát a történelembe. Területei mostanra német, lengyel, és orosz kezen vannak. Nagyjából ez a lényeg. Ő Németország bátyja, ezt a feladatot pedig büszkén el is látja. Szereti a sört, önmagát, és Gilbirdet, az aprócska csibéjét melyet maga után nevezett el. Emberi neve ugyanis nem más mint a Gilbert Beilschmidt. Vezetéknevét használták páran Weilschmidt-ként is, de ez egy nem létező név, míg a Beilschmidt létező kelet-német név. Utalhat még Rolf Beilschmidt, kelet német maasuróra is.

Romania:

Sajnálom, hogy nincs ide gif, de olyan keveset szerepel, hogy nem találtam, így arra gondoltam, hozom azt a képet, amin először találkoztam Romániával. Nem lehet róla sokat tudni. Igazából csak annyit, hogy egy vámpír, aki nagyon nem bírja Magyarországot, de annál jobban kedveli Bulgáriát, és Moldovát. Ez utóbbi a kistestvére, aki ugyan szegényebb mint ő, de sokkal több optimizmussal rendelkezik. Bulgária gyerekkori barátja, aki már kiskora óta felelősségteljesebb volt mint ő. Emellett szereti a macskákat, és a kalapját, amitől csak ritkán hajlandó megválni.

Romano:

Romanonak igencsak fel van vágva a nyelve, ami a személyiségét illeti, de belül sokkal félénkebb mint amilyennek mutatni szeretné magát. Szereti a paradicsomot, amit Spanyolország termeszt. Nem szereti magát Spanyolországot, vagy ha mégis, akor piszkálni mindenképp szereti az illetőt. Egyenesen gyűlöli Németországot, és a krumplit, előbbit azért, mert saját felfogása szerint el akarja rabolni tőle ikertestvére szeretetét Spanyolországgal élt egy jó ideig, de aztán elváltak útjaik. Kiskorában azonban a spanyol nevelte, akit mindig különböző szitkokkal illetett, de igazából erősen kötődött hozzá. Olaszország Déli részén még ma is meglátszik a régi spanyol befolyás. Romanonak amúgy a teljes neve Romano Vargas. Az eredeti Lovino Vargas, de nála nemleszek szakszerű és ezt egyszerűen figyelmen kívül hagyom.

Seborga:

Mindig benne van abban, hogy egy kicsit szórakozzon Sealanddal. Még akkor is, ha józan és azt diktálná, hogy ne tegye. Jó barátja még Wy-nak is. Az országról magáról annyit, hogy ez egy mikroállam Olaszország (Észak) területén.

Sealand:

Ez is egy mikroállam, anglia partjaimellet. Ő a világ legkissebb kiterjedésű országa. Egyébként hercegsége, ha helyesen akarok fogalmazni. Egy régi angol katonai bázis amit a tengeren felejtettek, és egyszer csak önállósosott. kitüntetések eladásásval tartötta fenn magát, hiszen Amerikában a másoik világháború után igencsak felkapottak lettek kitüntetései. Sok ország még ma sem ismeri el önálló országként. Eért erre az animében is nagy hangsúlyt fektettek. Legfőbb vágya, hogy elismerjék országként. Ha pedig ez mégsem sikerülne, akkor neki az is elég ha néhanapján borsot törhet Anglia orra alá. Mivel ő csupán egy gyerek, ezért Finnnország, és Svédország viselik gondját. Az emberi neve Peter Kirkland. Vezetéknevét Angliától örökölte (jelentését ott kell megnézni), a keresztnevét pedig valószínűleg Pán Pétertől kapta, de a neve amúgy sziklát jelent, ő pedig egy szikla a tengeren.

Seychelles:

Vidám, és gondtalan lány. Szereti, ha elismerik valamiért. Sokan mondják manapság, hogy Seychelles az utolsó földi paradicsom. Gyakorlatilag csak turizmusból, és halászatból él. De az országban öszpontosul a sziget minden hangulata. Fiatal barnabőrű lány, kedvenc hala a kardhal, van is egy ilyen plüssállata.

Skócia:

Skócia, bár az animében nem szerepel, megérdemel néhány szót. Ő nevelte fel Angliát, ám fiatal korában (mikor még mindössze párszáz éves volt), rászokott a cigarettára és az ivásra. Ezekből a rossz szokásaiból született meg a manga szerint a jó minőségű skótwhiskey és a skót szivar. Ez a karakter annak ellenére, hogy tényleg tiszta szívéből szereti öccsét, Angliát, mindig bántja. Nem tudja kimutatni az érzéseit, és igencsak rosszul érinti, hogy öcsikéje a főnöke, de nincs elég ereje/önbizalma/önállósága, hogy függetlenedni tudjon tőle.

Spanyolország:

Spanyolország egy kedves és életvidám ország, a személyisége is olyan, akár az orszéga éghajlata. Benne van minden csínyben ugyanakkor kötelességtudó gyám szerepét is betölti, amikor ugyanis Spanyolország területeket kapott Dél-Olaszországban, a történet szerint megkapta maga mellé Romanot is. Ekkor ő könnyedén belehelyezkedve az apaszerepbe (bár magát mindig főnöknek hívja, én képtelen vagyok rá) nevelni kezdi a kis Romanot, aki ekkor még bőven ágybavizelősen gyerek, bár sokkal büszkébb annál, hogy ő maga is bevallja segítségre van szüksége. Spanyolország egyébként még jó viszony ápol Belgiummal, ám a lány bátyjával, Hollandiával már kevésbé. A kalózidőkből még rámaradt egy ellenséges viszony Angliával szemben  szemben is, bár ezen nem túl nagy a hangsúly az animében, éppen csak hogy érezhető. Az emberi neve egyébként Antonio Fernandez Carriedo, de páran (a magyarokra nem jellemző) a Fennandez helyett a Hernandez-t részesítik előnyben. Előbbi, valószínűleg II. Ferdinánd aragóniai kilyály nevéből, utóbbi pedig Hernán Cortés-től, Új-Spanyolország (ma:Mexikó) gyarmatosítójától ered.

Svájc:

Alapvetően nyugodt természetű kedves fiú ő, de eléggé fegyvermániás. Nem szereti ha átmennek a kertjén és ő ezt hajlandó akár fegyverrel is megakadályozni. Precíz, akárcsak Németország, segítőkész, és még önzetlen is. De mégsem nevezném követendő pédának mert igencsak forrófejű, makacs, és túlzottan is elővigyázatos. Húgával Liechtensteinnel jó viszonyt ápol, ésannyira nagyra becsüli a mikroállam minden igyekezetét, hogy mág rózsaszín női csipkés pizsamát is hajlandó elvenni mivel azt a lány neki készítette. Emberi neve Vash Zwingli. Vezetéknevét valószínűleg Huldrych /Ulrich/ Zwinglitől kapta, aki svájci református, és a református egyház egyik alapítója volt. Keresztnevével már korántsem ilyen egyszerű a helyzet. Eredetileg a "ba" sztótaggal kezdődik, de mivel a francia Vache(=tehén) szó annyira haonlít rá, és nyelvileg is stimmel, ezért maradt a Vash. Ezzel pedig utalhatunk a Trigun című anime/manga egyik szereplőjére, Eszeveszett Vashra is. Szóval a Vash marad.

Svédország:

Svédország, a félelmetesebb a képen. Valójában nem annyira rémisztő, mint azt a többség gondolná, hiszen a tömeggyilkos arckifejezése gyengéd lelket takar. Utálja Dániát, és szabályszerűen rajong Finnországért. Ezt nem is rest kimutatni. Többször is a feleségének hívja Finnországot annak ellenére, hogy az mennyire tiltakozok ellene, illente annak ellenére hogy fiú (mindkettő). Emellett, bár politikailag független tőle, mégis ellenséges viszonyt ápol Oroszországgal, hiszen anno a Szovjetunió idejében elragadta a "kedves kis feleségét". A neve egyébként Berwald Oxenstierna. A keresztneve Franz Brewald svéd romantika korabeli zeneszerző nevéből született, míg a vezetékneve egy az egyik legrégebbi svéd nemesi család neve. A Berwald ma már nem igazán elterjedt név Svédországban, azonban valójában germán eredetű, akárcsak maga a nyelv.

Thailand:

Szereti az elefántokat, de többet nem igazán tudunk meg róla. Barátja Indiának, mivel ugyanaz az érdeklősési körük, és pont úgy néz ki, mint amilyen a személyisége. Szemüveges, csendes, nyugodt, és nyugalmat sugárzó. Ha vele vagy, akkor te is biztos hinni kezdesz Buddha tanításaiban.

Taiwan:

A kép beszédes. Elég ránézni, és már ismerjük is Taiwant. Emberi neve Lin Yi Ling, vagy Xaio Mei

Törökország:

Törökországon mindig van egy maszk, így erről képeken könnyedén feismerhető. Egyébként pedig eléggé érdekes személyiség. Szereti a gasztronómiát, és szereti fejleszteni magát benne. Különleges fűszereket használ, különleges édességeket készít. De minden amit eddig elmondtam róla csak másodlagos, hiszen az, amit legjobban szeret csinálni az bosszantani Görögországot. Emellett szeret táncolni is, és talán az az egy közös van benne és utálata tárgyában, hogy mindketten táncolnak ha zenét hallanak. Törökorság emellett még szereti a tulipánokat, ez is a nemzeti virága. Emberi neve neki is van, méghozzá Sadiq Adnan. Keresztneve Tehát a Sadiq (törökül egész máshogy van leírva),azt jelenti, hogy becsületes. Vezetékneve Az Adnan egy török férfinév, amit főleg muszlimok használnak, és az adnani törökök nevéből származik.

Új-Zéland:

Visszafogott, kissé szarkaszikusan beszélő, és viselkedő állam, de a maga módján szereti Angliát, aki felnevelte. Feltehetőleg rokonok is, ha szemöldökből indulunk ki.

Ukrajna:

Ukrajna Oroszország szegény sorban élő nővére. Sok problémát okoz neki, hogy mellei a kívánatosnál sokkal nagyobbra nőttek. Emiatt fájni szokott a háta. Mindenkinél jobban vágyik barátokra Európában. De mindez nem jelent sokat, ugyanis habár kedves természete megvan hozzá, mégsem sikerül barátokat találnia. Emberi nevének sok alternatíája van. Irina, Iryna, Irunya, Maria, és Sofia, de a vezetéknév a legtöbb esetben ugyanaz: Chernenko.

Wales:

Wales eléggé kötelességtudó ország, de nem megy vele igazán sokra, mivel a papírmunkán kívül nem igazán ért máshoz minthogy bosszantsa Angliát. Nem igazán jön ki jól vele, de ezt nem hangoztatja olyan hangosan mint másik testvére Skócia. Ő az idősebb "középső gyerek" a családban, megelőzi Írországot, és betölti a felelősségteljes báty szerepét... Általában. Elég távolságtartó, de szeret Skóciával iszogatni.

Wy:

Ausztáliában lévő mikroállam. Igazi tsundere karakter. Habár (szerintem) gyengéd érzelmeket táplál Sealand iránt, ezt még önmagának is nehezen sikerül bevallania. Több esze van neki egyedül, mint két barátjának Sealandnek, és Seborgának összesen, de egy igazi tsundere alkat. Elég hisztis és lekezelő tud lenni, de a barátai ezt már megszokták.