Nem lesz jellemezve az összes karakter, csak azok akikről már írtam fanfictiont, akikről írok fanfictiont, vagy akikről esélyes hogy írni fogok. Sajnálom, ha csalódást okozok. Továbbá az adatok, nem tényszrűek, csak tájékoztató jellegűek. Nem biztos, hogy minden teljesen pontos, de én a fanfictionjeimet ezek tudatában írtam. Köszönöm a megértést.

(A karakterek ABC sorrenben vannak.)

Kuroko no basuke:

Akashi Seijuro:
Akashi egy előkelő családból származó fiatal, aki régen nagyon kedves és barátságos volt, ám egyszer elpattant valami a fejében, és azóta meglehetősen szociopata természete van. Mindenesetre jobb vele vigyázni. Ő a csodák generációjána tagja, a legjobb kapitány, aki bármilyen csapatból erős csapatot tud kovácsolni. Gyerekkorában lovagolt (amit már abbahagyott), és sakkozott (amit még most is szívesen csinál), feltehetőleg akkor tett szert szuper vezetői képességére. Magassága miatt hátrányban érzi magát a többiekkel szemben, azonban nem megnőni szeretne, hanem eléri, hogy mások szó szerint kisebbek legyenek nála. Egyik leghíresebb mondata: "Tudd hol a helyed."
 
Aomine Daiki:
Aomine a legbeképzeltebb karakter, akivel valaha dolgom volt, ugyanakkor hozzá illik leginkább az efféle magatartás. Ő is tagja a csodák generációjának, méghozzá azért, mert ő bárhonnan képes bedobni a labdát. Ráadásul, nem csak bárhonnan, de bármilyen pozícióból is. (Bár szerintem még nem próbálta fejenállásból. :D ) Gyerekkorában nagyon aranyos volt, és sokat kosarazott, de mióta állandóan nyer, elvesztette a motivációját a kosárlabdával kapcsolatban. Elég perverz karakter, akinek állandó felügyeletre van szüksége, hogy bejárjon edzésre, de igazából nem sok szüksége van rá. Ha éppen nem kosarazik, akkor a tetőn alszik, vagy napozik. Ő tipikusan az a versengő típus. Gyarkran mondogatja, hogy: "Az egyetlen, aki legyőzhet engem, az én magam vagyok."
 
Himuro Tatsuya:
Kagami gyerekkori barátja és legnagyobb riválisa. Amerikában nőtt fel, ezért nagyon jól tud angolul, de a japánjára sem lehet kifogás. Bár, szerintem nem egy kifejezetten nagy tehetséggel született kosaras, jól játszik, mely eltökéltségének, és rengeteg gyakorlásnak köszönhető. A nyakában egy a Kagamiéval megegyező gyűrű lóg, ami a két karakter közötti testvériséget felyezi ki. Mindig van nála valami nassolnivaló, de nem magának, hanem 2 méter 8 centis barátjának, akit a kaján kívül nem igazán lehet mással bármire ösztönözni. Lehet rá számítani, de nagyon szenvedélyes, ha az elveiről van szó. 
 
Kagami Taiga:
Mindenki ismeri azt a ceruzát, aminek egyik vége kék, a másik pedig pitos, ugye? Ha igen, akkor vehetjük, hogy Aomine a veruza kék vége, Kagami pedig a piros. Hihetetlen módon hasonlít a két karakter, és itt arra gondolok, hogy mindketten zabagépek, mindketten, a főszereplő, Kuroko fényei szeretnének lenni, és mindketten profimód kosaraznak. Kagami félig amerikai, félig japán származású, gyerekkorát az Államokban töltötte, de gimnáziumi éveire visszatért Japánba. Gyerekkori barátja Himuro, nagyon kedves karakter, aki ugyancsak az Államokban nőtt fel, és ugyancsak Japába költözött. Tőle kapta Kagami a folyton a nyakában lógó gyűrűt. Kagami sikeres kosárjátékos, akinek célja, hogy legyőzze a csodák generációjának minden tagját.
 
Kise Ryota:
Vidám és mosolygós modellfiú, nem kicsit üres fejjel, de arany szívvel. Talán így lehet leginkább jellemezni Kisét (személyes kedvenc karakteremet). A csodák generációjának tagja, mert bármit le tud másolni, amit már egyszer látott. Legyen az kosárra dobás, zsákolás, foci, vagy bármi más. Ezért aztán kihívások hiányában keresett valamit, amiben egy őstehetség ellen játszhat. A kosárlabdában meg is találta az akkoriban még igen nagy szenvedéllyel játszó Aominét, akit nem tudott elsőre legyőzni. Így aztán be is állt a kosárcsapatba, aminek nem kis fangirlcsapata nagyon örült, hiszen egy jóképű izmos kosaras modellcsávó minden alsó-középbe járó kamaszlány álma. Innentől kezdve rengeteget edzett Aominével, és később megismerkedett Kurokóval, akit innentől kezdve imádata tárgyává tett, és állandóan Kurokocchiii~-t kiabálva követ. 
 
Kuroko Tetesuya:
A főszereplő, akiről mindig mindenki szó szerint megfeledkezik. Soha senki nem veszi észere, legyen akár egy meccsen a kosárpályán, vagy bárhol máshol. Ha késik valahonnan csak az tűnik fel mindenkinek, hogy nem stimmel a létszám, de hogy ki hiányzik, az nem. Ő a csodák generációjának hatodik (fantom) tagja, aki igazából nem tud még csak egy varamirevaló kosarat sem dobni, de mivel nem veszik észre, mindig a megfelelő helyen van, és csodás passzokat tud adni olyan embereknek, akik már rá tudnak dobni a palánkra. Ő az árnyéka a sztár játékosnak, de mint azt már mondtam, se állóképessége, se pedig tehetsége a kosárhoz, mégis a csapat egyik elengedhetetlen játékosa.
 
Midorima Shintaro:
Okos, és összeszedett diák, aki talán egy kicsit túlzásba viszi a horoszkópja követését (bár be kell vallanom, hogy mióta tudom melyik horoszkópot követi, én is követem, és tényleg működik). A csodák generációjának tagja, amit azzal érdemelt ki, hogy a pálya bármely pontjáról tud 3 pontosat dobni. Ujjait mindig beköti, hogy ne sérüljenek játék közben, de amikor felveszi a felső-középben kapott mezét, úgy néz ki benne zöld hajának köszöhetően, mint egy sárgarépa. A suliból gyakran egy riksán utazik haza, amit legjobb barátja Takao húz.